Пролом бања

3 Items

Пролом Бања се налази на југу Србије, на северозападним обронцима планине Радан. Ово бањско и климатско лечилиште налази се на око 600 m надморске висине.
Удаљена је од Куршумлије свега 23 км, од Ниша 82 , а од Београда 290 км.
Пролом Бања је једна од најмлађих бања Србије, иако се зна да су њени лековити извори коришћени још у праисторији.
Овa бања окружена је шумовитим планинама просечне висине око 1.000 m.
У последњих неколико година Пролом Бања је постала једна од најпопуларнијих и најтраженијих туристичких дестинација у Србији.
Смештаjни капацитети у бањи су велики и разноврсни. Истиче се хотел „Радан“ са 440 кревета. Ту је и 1.700 кревета у домаћој радиности.
У бањи постоји више извора термоминералне воде. Бања је позната по својој природној Пролом води, која припада реткој групи вода високих балнеолошких вредности.
Поред тога што ову воду можете да пијете, можете и да уживате у њеним лековитим својствима у затвореном и више отворених базена, и у Wеllness третманима.

Црква Преображења Господњег; Пролом бања

Нaлaзи сe нa видикoвцу прeкo путa хoтeлa и дo њe сe стижe прeкo aтрaктивнoг пeшaчкoг мoстa. Изгрaђeнa je 2013. гoдинe, уз блaгoслoв Пaтриjaрхa Српскe прaвoслaвнe црквe Иринeja. Сa oвoг видикoвцa сe пружa вeличaнствeн пoглeд нa цeлу бaњу.

„ЛЕГЕНДА О ЛАЗАРИЦИ“- Црква Лазарица; ПРОЛОМ БАЊА

На мирном и скровитом месту, у Пролом бањи, налази се мала црква брвнара звучног имена: „Храм Светог Васкресења Лазара“, посвећена Светом кнезу Лазару. За ову малу цркву везана је велика легенда, тј. народно предање које се преноси са колена на колено…

Пролом бања

Prolom banja

Пролом Бања се налази на југу Србије, на северозападним обронцима планине Радан. Ово бањско и климатско лечилиште налази се на око 600 m надморске висине. Позната је пре свега по својој природној Пролом води, која припада реткој групи вода високих балнеолошких вредности. Комплекс хотела Радан је у себи објединио смештај у удобним собама, савремене медицинске […]