Videos tagged with ‘javak’

8 Items

JAVAK Ep.10. – Muraena helena

Beogradski Javni akvarijum i tropikarijum polako postaje mesto koje turisti ne zaobilaze u Beogradu. Ovde možemo videti mnoge tropske ribice ali i mnoge stanovnike mora. Tu je i Muraena helena.

JAVAK Ep. 9 – Nemo i Dori

U Javnom akvarijumu i tropikarijumu posetioci mogu da vide morske akvarijume. Svakim danom broj morskih vrsta je sve veći i veći. Najmlađi posetioci se najviše obraduju kada vide  popularnog Nema i Dori, junake  iz čuvenog crtanog filma.

JAVAK Ep.6 Američka tačkasta štuka

Američka tačkasta štuka, Spotted gar (Lepisosteus oculatus). Stanište joj je u Severnoj Americi – južno od jezera Mičigen pa do reka centralne Amerike. Može da naraste do 1 m u dužinu.

JAVAK Ep.5 Ciklidi

Javni akvarijum i tropikarijum u Beogradu je počeo sa radom pre dve godine. Ovde imate priliku da vidite ribe iz celoga sveta, morske , slatkovodne… Tu možete videti i različite ciklide. Ciklidi su ribe iz porodice Cichlidae i reda Perchforms. Ova porodica broji oko 1.300 opisanih vrsta, a pretpostavlja se da se ukupan broj vrsta […]

JAVAK Ep.4 Morski akvarijumi

U Javnom akvarijumu i tropikarijumu posetioci mogu da vide i morske akvarijume. Tu su i ribice iz Crvenog mora. Najmlađi mogu da vide i popularnog Nema i njegove drugare iz čuvenog crtanog filma.

JAVAK Ep.3 Kameleon

Kameleoni potiču iz istočne Afrike, ali su se najviše razvili u zapadnoj Africi i na Madagaskaru. Danas ga imau celoj Afirici, naročito na Madagaskaru i području sredozemlja, zatim u Indiji, Sri Lanki i Turskoj zajedno s Arapskim poluotokom. Kameleoni se zadržavaju na stablima i u grmlju.

Javni akvarijum i tropikarijum EP.1

Javni akvarijum i tropikarijum u Beogradu je počeo sa radom pre dve godine. Grupa ljubitelja akvaristike i prirode okupila se oko ideje da u Beogradu napravi mesto za uživanje, malu oazu prirode, u kojoj će se okupljati svi oni koji vole prirodu, akvaristiku i sitne životinje.