Традиционална београдска манифестација Улица отвореног срца почела је у недељу 1. јануара у 12 часова под слоганом „На радост деци!“

Као и сваке године, највише активности и програма било је у Светогорској улици. Поред Светогорске улице програм се одвијао и у Македонској улици, и у Скадарлији.

Овогодишњи програм је почео свечаним отварањем наступом дечијег хора „Чаролија“ под водством Леонтине Вукомановић.

Посетиоце су поздравили и градоначелник Синиша Мали и председник скупштине града Никола Никодијевић као и директор Туристичке организације Београд Миодраг Поповић.
Програм је настављен заједничким наступом Миње Суботе и хора „Чаролија“ песмом “ Деца су украс света“. Подршку им је пружила је и Ивана Петерс.

Посетиоци су имали прилику да уживају у добром музичком програму који се одвијао на више места – испред Атељеа 212.

И у Скадарлији, испред Куће Ђуре Јакшића, био је такође богат музичко -забавни програм.

Током дана, у оквиру главног програма наступили су Лена Ковачевић, Ђура и Морнари, Љуба Нинковић, Београдски дувачки оркестар, Оркестар флаута.

Многи Београђани са децом свих узраста су у Светогорску улицу почели да стижу доста пре почетка манифестације. Велики бој посетилаца је имао црвене носиће. Наравно, не од пића из новогодишње ноћи већ због учешћа у традиционалној хуманитарној акцији. Сви који су купили црвене носиће дали су свој мали допринос за овогодишњу хуманитарну акцију – Помоћ деци из Завода за васпитање деце и омладине – Прихватилиште и прихватна станица у Београду.

У Улици отвореног срца су сви могли да пронађу нешто за себе. Најмлађи су уживали у песмама и кратким глумачким наступима организованим за њих, у мноштву ситница и ђаконија које су се могле купити дуж улице.

Они старији су, по обичају, свратили у „Српску кафану“, на добру капљицу и добар залогај, али и на дружење са глумцима из оближњег Атељеа 212.

Жељни уметности су имали прилику да сврате у Кућу Јеврема Грујића и погледају њихову сталну музејску поставку.

Велики број посетилаца је после обилска Улице отвореног срце продужио до Трга Републике и Кнез Михајлове улице. Празнична атмосфера, музика, трубачи… Све је одисало правом празничном атмосфером.

На ниској температури, уз много дешавања и забаве, многи су огладнели и „спас“ су потражили у неком од многих киоска са разним спацијалитетима.
Ипaк, највише интересовања, о чему је сведочио и највећи ред било је за Београдски оџак колач са два прилога.